Да ли је то Генистеин?

Да ли је то Генистеин?


Генистеин је полyпхенол која је пронађена у соје и других биљака, као што је црвена детелина и прољирило. То је врста флавоноид познат као неки исофлавоне. Генистеин се често налазе са на исофлавоне даидзеин, и заједно су се сматрају сојиним изофлавонима. Једињења су широко студирао за њихове ефекте на људско здравље. Били су повезани са смањење рака у популацији студије које испитати дијетама и стопе од болести.

Обе ове молекуле су способна за везивање за рецепторе естрогена животињске и људске. Захваљујући овоме, познати су као пхyтоестрогенс. Рецепторе стимулисати ћелијске активности када је одређени састојак се везује за њих. Генистеин се везује за рецепторе естрогена и стимулише њихове активности, али не тако ефикасно као људска естрогена. На тај начин можете делимично блокирати дејство естрогена. Ово може да објасни заштитни ефект против рак који имају хормони уплетен у свом развоју, као што је рак простате и дојке.


У Азији, соја потрошња је много већа од оне на западу, а никако до 20 пута више. Производа од соје — као што је брашно, млеко, тофу и соја себе – студенски су потрошене. Студија прегледа дијете од популација људи и њихове стопе болести показала је да Јапанци имају знатно ниже цене од рака простате од Американаца. Такође , азијаткиње имају ниже цене од рака дојке од западне жене. Ове разлике су били хипотетички због разлике у износу од соје у на дијетама.


Генистеин показало да успори раст различите ћелије рака у лабораторијским студијама. Има неколико различитих биохемијска својства, осим као пхyтоестроген, који може довести до ове ефекте на ћелије рака. Своје активности за борбу против рака је значајно да га на листи Национални Институт рака дроге речника. Време његова употреба на третман је важно, међутим, откад је неким студијама утврђено је генистеин за повећање ширења постојећег рака дојке. Третман пацијената са састојак која блокира естроген може претрпи овај ефекат.


Ова исофлавоне ће се појавити имати ефекте против губитак кости која се јавља једном менопаузи је почела, и ниво естрогена смањење жене. Ово може изазвати остеопорозу, и бити јако напорна. Естрогена третман некада уобичајене у пост-у менопаузи жене да бисте спречили ове ефекте, али истраживања је показао да има опасне нуспојаве. Пронађен је третман са генистеин да повећа густина костију у жене, који га је узео као дијететски суплемент.


Генистеин је и јак антиоксидант. Ова активност може заштити ДНК од оксидативних оштећења и спријечити мутације спријечили. То такође можете да настави холестерол из модификовао и доприноси ризик од срчаног удара. Овај исофлавоне је хипотетички да заштити од инфаркта.


Може постојати нуспојаве од узимања овог лека као дијететски суплемент, међутим. То може изазвати гастроинтестинални проблеми. Постоји нека истраживања који указују да се то може утицати на имуни систем. Даидзеин не појављује да имам ове нуспојаве. Било би мудро Покушаћу да предности сојиним изофлавонима које једу више од соје, радије него узимање генистеин дијеталним додацима.