Против упално дејство од зелене соје издвоји Иррадистед са видљиве светлости


На лаган зрачење хране могу оксидирали неколико спојева у храни, често резултира многе негативне ефекте на људско здравље. Друга једињења, као што је витамин Д, активира УВ зрачење. Зрачење и плави УВ-А Ориону зеленог чаја изазвао већи пораст у антиоксидативну активност од друге третмане. Сумњали смо да на лаган зрачење неке биљке екстрате могао имати позитивне ефекте на људско здравље. Смо наступали прелиминарне истраге о ефектима видљиве светлости зрачењем на изводе неке јестиве биљке. Као индекс за ефекат, смо користили за сузбијање ИЛ-2 у Јуркат ћелије (људски Т-ћелије-као ћелију реда) и потврдили смо јак супресивну утицај на видљиве светлости зрачењем да издвоји етанол зелене соје на ИЛ-2 израз у Јуркат ћелије.

Соје истраживања је указао да постоје различите елементе у храну направио са соја који посредује или умање развој потенцијала за хроничне болести. Примери су хyпоцхолестеролемиц ефекти фитоестрогена соја, рак смањење ризика својства на исофлавоноидс и на сапонинс, и xенобиотиц ефекат генистеин. Изгледа да постоје здравије да укључујући соје у исхрани. Соја су продуктима у широк спектар боја и тонова – од жуте до Црног кроз зелено, Браун и црвено. Жута Пигментне соје је на врло обилни и јефтину соје.

Здравствене предности соје је пријављено да се разликују према разлике у боји. На пример, изводе из Црне соје има дуже лоw-денситy липопротеин оксидације заостају времена у односу на то из жута соја због високог укупног полyпхенол садржаја у своје семе капут. Браон соје семена капут показала да има велику активност сакупљао радикала због високо полимеризују проантхоцyанидин компонента. Друга студија је показала да је да дијета обогатио у изофлавонима соје и зелени чај побољшане имуна функција овариецтомизед мишеви ("природни убица активности" и"лyмпхопролифератион") у односу на заморци.

Недавно смо разјаснили да воде изводе из зелене соје имају инхибиторни активност за поллиносис у односу на производњу ИгЕ, као и способност да регулише апоптозе Б целије, вероватно сузбијањем изразе БАФФ и АПРИЛ.

Зрно соје је обично зелене, пре него што га сакупља и постаје жута током сазревања. У студији присутни, термини"жуто" и"зелени" соје се односе на семе капут боје цотyледон свака зрела соје (Глyцине маx) у пост-жетва. Смо израчунат у односу на ефекте зелена и жута соје издваја са или без видљиве светлости зрачењем на против упално активност.